Vår historie •  Karl Johan Hotel • Oslos beste beliggenhet!

Vår historie

Karl Johan Hotel er et historisk og ærverdig hotell
sentralt på Karl Johans gate

Hotellet er nylig totalrenovert og har 157 rom i ulike kategorier, restaurant, bar og 2 lounger. Hotellet ble bygget i 1899 og har en lang ærverdig historie å vise til. Siden dette er et hotell sammensatt av 3 bygårder, vil du oppleve mange ulike romtyper. Hotellet har både stillerom med vindu inn mot bakgården
og rom mot Karl Johansgate, samt sidegaten Rosenkrantzgate.
Med utsikt over Karl Johan, Stortinget og Slottet kan du også nyte parkens livlige folkeliv.

Søstrene Larsen

"Naar man har boet hos Søstrene Larsen, maa man altid tilbage dit igjen !"

Søstrene Larsen Privathotel ble drevet fra 1874 til 1903. Karl Johans gate 33 var da det eneste trebygget i Karl Johans kvartalet. Trebygget ble revet og dagens bygg sto ferdig oppført i 1899, fremdeles drevet av søstrene Larsen. (Fotograf: L. Szacinski (firmaet). Oslo Museum/OB.SZ12179)

S

elv om vi har en fantastisk utsikt over Spikersuppa, mot fortausrestaurantene, kulturbyggene og hovedgaten, er vår del av Karl Johans gate uten trafikkstøy. Sett deg i vinduskarmen med en kopp kaffe og ta inn over deg inntrykkene.

Når du bor på hotellet er det kort avstand til byens beste butikker, restauranter, barer, teater og kulturliv. Kun få minutters gange til Aker Brygge hvor du kan nyte havnas liv, restauranter, kulturliv og Akershus Festing. 

Karl Johan Hotel har i dag blitt en møteplass for ulike stilarter med personlig preg. «Noe lånt, noe nytt» gir hotellet dets uformelle stemning.

Da hotellets fargepalett, og interiør ble valgt var dette på bakgrunn av hotellets historie og bygningens egenart. Målet har vært å få rom og funksjon til å oppleves tidsmessig komfortabelt med toner av ”city”. Hotellet er et samlingspunkt, en møteplass for så vel travle som bedagelige i sine ulike gjøremål. Om du reiser med venner og familie, er på reise i jobbsammenheng, eller skal ha et møte med kolleger – så er Karl Johan Hotel det beste utgangspunktet for oppholdet. 

H

otellets historie fra 1840-tallet, som et ledd i en ekspansiv byplanlegging der slottet, stortinget og paradegaten skulle utgjøre den gang Kristianias stolthet, viser til sin folkelige rolle som hotellaktør. Gjennom tidene har bygget blitt revet, fra å være den eneste tømmerbyggingen i Karl Johanskvartalet, til å gjenreises som et stolt hjørnebygg i berlinerbarokk stil i 1899.

Fra oppstarten ble hotellet drevet av Søstrene Larsen med sin hjertelige driverstil der gjester ble meget godt ivaretatt, – også de gjestene som ikke kunne gjøre opp for seg. Hotellets folkelige sjel slo dermed rot og har vært med i utviklingen gjennom alle tidsepoker. Lidenskapen i å ta vare på gjestene med varme og omsorg er fortsatt i hevd og en del av hotellets identitet.

Gjennom tidene har hotellets gjester fått ta del i mange perler med Norges historie med en nærhet til begivenhetene andre bare har kunnet drømme om. Det meste har nemlig startet rett utenfor hotellets inngang og under vinduene ut mot Karl Johans gate. Fra å være en paradegate i ”landlige omgivelser” der fine frøkner ble skuet på av frierklare menn, til alle kongelige brylluper, gravferder, innsettelser, statsbesøk, og ikke minst Norges nasjonalskatt nr 1, 17. mai feiringer.

Ikke rart vi er stolte av hotellet, dets rolle som historiebeskuer, og i dag også som et hotell med fantastisk flott stil og komfort.
Velkommen til oss!
R

estaurant Ekman - Vår restaurant i 2. etg er oppkalt etter byggets arkitekt Ove Ekman. Ekman var en av de mest ansette og benyttede arkitektene på 1800-tallet, begynnelsen av 1900-tallet. Flere av forretningsgårdene i Kvadraturen er tegnet av han.

Ekman har sin utdannelse ved den Kongelige Tegneskole i Christiania, og studerte videre i blant annet Tyskland, Italia og Frankrike. Da han kom tilbake til Norge i 1872 startet han egen praksis og fikk oppdrag fra stat, kommune, institusjoner og privatpersoner.

Ove Ekmans styrke som arkitekt var hans økonomiske, praktiske og tekniske evner. Hans utgangspunkt for detaljer, stilelementer og utsmykkinger er hentet fra middelalder, renessanse, barokk og klassisisme. Han var også svært opptatt av kvalitet på alt materiale som ble brukt.

Med etter hvert bred erfaring innen industribygg, hoteller, restauranter og leiegårdsbygg ble hans rykte svært godt.

Karl Johansgate 33 er et majestetisk hjørnebygg i granitt og sandsten med klassisk Berliner Barokk preg. Bygget ble ferdigstilt i 1899, samme år ble Ove Ekman slått til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Det er med stolthet vi har tilegnet hotellets hjerte, restauranten, etter arkitekten som har smykket oss med et svært vakkert bygg – med Oslos beste beliggenhet!

Meld deg på nyhetsbrev

Jeg godkjenner personvernerklæringen