Green Key • Karl Johan Hotel

Green Key miljøsertifisert

Vår virksomhet er Green Key miljøsertifisert, som betyr at vi oppfyller ulike miljøkrav og ønsker å opptre bærekraftig.

Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder med over 2600 sertifiserte bedrifter i 56 land. Ordningen er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO), United Nations Environmental Programme (UNEP).

Green Key er det eneste miljømerket i Norge som har utmerkelsen Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Recognized. Formålet med Green Key er å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

Green Key har som mål å endre praksis og adferd hos reiselivsaktører, inkludert gjester, bedrifter, myndigheter og lokalsamfunn, i bærekraftig retning. Dette gjennom å øke bevisstheten blant både ansatte og gjester, ved å fremme bærekraftige rutiner og bruk av teknologi, ved å støtte opp under miljøvennlige og ansvarlige bedrifter, redusere energibruk og ressursforbruk.

Som gjest på en Green Key sertifisert virksomhet kan du være sikker på at overnattingsstedet har gått langt for å sikre at oppholdet ditt er så komfortabelt og hyggelig som mulig, uten at dette går på akkord med miljøet. Det er også lagt til rette for at du som gjest kan ta miljøriktige valg, blant annet ved å tilby kildesortering, økologisk produsert mat, gjennom oppfordringer om å gjenbruke håndklær, osv.

Alt byen har å tilby

Oslo ligger innerst i Oslofjorden og er omkranset av skogkledde åser, historiske bygg, urbant byliv, flotte parkanlegg og badeplasser. Fra Karl Johans gate er du bare noen meter, eller en liten busstur unna alt byen har å tilby!

Spikersuppa

(Foto: Didrick Stenersen, Visit Oslo)

Rett utenfor hotellet finner du parken Spikersuppa med fontener, benker, blomster, servering og godt utsikt til alt folkellivet.

Stortinget

(Foto: Nancy Bundt, Visit Oslo)

Med utsikt fra hotellet kan du også spasere turen gjennom parken til Stortinget. En sentral møteplass for mange.

Sykkeltur på Bygdøy

Nyt vakker natur langs strandkanten på Bygdøy. Gå/sykle fra byen, eller ta buss. Her finner du turstier og spiseplasser for hele familien.

Festningen

Fra den gang Oslo het Christiania, en byfestning med historikk i hver sten. Ca 10 minutter til fots fra hotellet.

Hukstranda

En spasertur, eller med buss, fra sentrum finner du Huk badestrand. Restaurant, flere strender og svaberg, beach volleybane og stor parkeringsplass. Gå gjerne tur til Kongsgården og hils på alle kuene på beite.

Vigelandsparken

Gangavstand fra hotellet eller med trikk/bane til Norges nasjonale skatt, Frognerparken. Opplev alle skulpturene fra Vigeland.

Folkemuseet på Bygdøy

Et lite stykke Norgeshistorie finner du på Bygdøy. Ta turen på bena langs sjøen, eller busse frem på 5 minutter. På veien krysser du Kongsgården.

Tur fra Slottet gjennom byen

Fra Slottsplassen, forbi Stortinget, gjennom Karl Johans Gate og ned til Sentralstasjonen. Herfra kan du rusle videre til Grunerløkka og Gamlebyen.
Slottet er åpent for besøkende på sommerstid.

Oslo Bysykkel

Den mest effektive måten å komme seg rundt i Oslo på er med sykkel. Byens sykler brukes hovedsakelig for korte turer og som et supplement til offentlig transport. Omtrent 100 000 mennesker i Oslo bruker bysykler, og i 2018 ble det gjennomført over 2,7 millioner sykkelturer.

Hvor kan jeg finne syklene?

Det finnes flere stasjoner rundt i byen, og den nærmeste ligger bare en 2-minutters spasertur fra hotellet, i retning av Nationaltheater stasjon.

Når kan jeg bruke syklene?

Syklene kan låses opp fra klokken 05 om morgenen til klokken 01 om natten.